De geheel eigen stijl van Pablo Picasso is opvallend in de kunstwereld en wordt door liefhebbers meteen herkend. Picasso ontplooide zijn creatieve talenten op allerlei gebieden en was behalve kunstschilder ook beeldhouwer, grafisch kunstenaar en ontwerper van sieraden. In al deze kunstvormen was zijn stijl absoluut herkenbaar.

De stijl die Picasso in zijn bekendste werken laat zien is meestal abstract. Toch heeft hij er ook blijk van gegeven het schilderen in andere stijlen machtig te zijn. Door de jaren heen heeft hij altijd naar vernieuwing en verandering gestreefd en dat maakte zijn voorstellingen geliefd bij een groot publiek. In het bezit zijn van een originele Picasso is slechts voor een enkeling weggelegd; reproducties en op de kunst van Picasso geïnspireerde posters kunnen echter ook een waardevolle aanvulling zijn voor een interieur.

Verschillende periodes

De ontwikkeling die Pablo Picasso in zijn leven doormaakte wordt weerspiegeld in zijn kunstwerken. Hij begon te schilderen in een realistische stijl, geïnspireerd door religie. Later volgden een blauwe en een roze periode waarin hij experimenteerde met het schilderen in verschillende tinten van één kleur. De kunstwerken die hieruit voortkwamen waren, mede door de sombere stijl, nog niet zo geliefd bij het publiek. Picasso maakte toen een moeilijke tijd door, ook op financieel gebied.

Later legde de Spaanse schilder zich toe op het kubisme, waarvan hij als een van de grondleggers wordt gezien. Hij werd indertijd geïnspireerd door de Franse schilder Cézanne. Zijn werk werd nadien steeds minder realistisch. Dat is ook terug te zien in zijn bekendste werk ‘Guernica’ dat hij later schilderde naar aanleiding van het bombardement op de stad Guernica door de Duitsers: het is niet in één oogopslag te zien wat de maker wil verbeelden.

Pablo Picasso heeft in zijn leven meerdere relaties met vrouwen gehad. Ook die verschillende periodes zie je terug in zijn schilderkunst. De geliefden van Picasso vormden de inspiratie voor zijn werken en/of stonden model voor de kunstenaar. Terugkijkend op zijn artistieke carrière zie je dat Picasso met iedere nieuwe liefde ook een nieuwe stijl van schilderen omarmde. Deze ontwikkeling heeft hem gemaakt tot een van de beroemdste schilders ter wereld.

Een poster voor ieder interieur

Posters in een bijpassende lijst komen in ieder interieur tot hun recht. Posters met daarop afbeeldingen van Picasso zijn in allerlei soorten verkrijgbaar: in zwart-wit of in verschillende kleuren, in een kubistische stijl of met voorstellingen van vrouwen. Door de veelzijdigheid van deze kunstenaar is er voor iedere smaak wel een Picasso te vinden.