Kunst wordt vaak beschouwd als iets dat ‘voor eeuwig’ is, maar er zijn absoluut ook kunstvormen die slechts van tijdelijke aard zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kunst van het koken en bakken. Chef-koks en banketbakkers van over de hele wereld maken tegenwoordig de mooiste creaties van gerechten en voedsel, waarbij het resultaat vaak te mooi is om op te eten. Voor het maken van deze prachtige creaties gebruiken ze allerlei trucjes en technieken, maar bovenal maken ze gebruik van het juiste gereedschap. In dit artikel lichten we een aantal gereedschappen toe die onmisbaar zijn tijdens het bakken van de meest prachtige taarten en cakes. Met deze basistools in je keukenkastje kun je misschien wel net zo’n mooie taarten maken als de taarten die je op jeeigentaart.nl kunt bestellen.

Bakvormen

Bakvormen zijn er in allerlei soorten en maten en zijn gemaakt van verschillende materialen. De bekendste zijn waarschijnlijk siliconen bakvormen, bakblikken en wegwerp bakvormen. Het grootste voordeel van een siliconen bakvorm is het gemak waarmee je jouw baksels weer uit de vorm kunt krijgen. Bij een bakblik hangt het er vanaf wat voor soort bakblik je hebt. Kies je voor een springvorm, dan is het ook een simpel karweitje om je taart of cake te bevrijden uit de vorm. Kies je voor een bakvorm zonder losse rand dan is het zaak om de bakvorm vooraf goed in te vetten met olie of boter.

Draaiplateau

Wanneer je de basis van je taart eenmaal klaar hebt is het tijd om deze te decoreren. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken kun je de taart het beste op een draaiplateau zetten. Het draaiplateau geeft je namelijk de mogelijkheid om de taart 360 graden te draaien, zodat je overal goed bij kunt. Geen onnodig geknoei meer dus, en geen risico op het vallen van de taart.

Lace matten

Je kent het vast wel, van die prachtige kanten versieringen op de randen van cakes en taarten. Maar hoe maak je die in hemelsnaam? Dit kan perfect met speciale lace matten. Lace matten zijn speciale mallen, vaak gemaakt van silicone, waarmee je schitterende kanten randen kunt maken, welke je vervolgens heel eenvoudig op je taart kunt aanbrengen. En of je ze nu op de zijkant of op de bovenkant gebruikt, een kanten rand geeft je taart meteen een fantastische uitstraling! Taartenbakkers hebben dan ook minimaal een aantal van deze lace matten in het keukenkastje liggen, klaar om op een kunstige manier te gebruiken.