Ben je een beetje klaar met werken met waterverf of klei? Zoek je een bizarre nieuwe kunstvorm? Doe hier dan wat inspiratie op!

Body fluid art

Schilderen met lichaamssappen – het kan gezien worden als een statement, als een diep kunstzinnig idee, of gewoon als goor. Veel artiesten hebben lichaamsvloeistoffen gebruikt in performance art, dus om live een werk te creëren. Maar er zijn ook kunstwerken die jaren later nog steeds bestaan. De Braziliaanse artiest Vinicius Quesada heeft bijvoorbeeld een serie schilderijen met zijn eigen bloed gemaakt.

Sticky note art

Oftewel een kunstwerk gemaakt van memobriefjes. De kleine velletjes papier worden door kunstenaars gebruikt om hele composities, origamiachtige 3D-objecten of miniatuurportretjes te maken. Een voordeel van deze kunstvorm is dat memobriefjes al voorzien zijn van hun eigen handige plakrandje!

Reverse graffiti

Bij Reverse graffiti wordt kleurstof van het oppervlakte verwijderd in plaats van aangebracht. Beroet beton, berookte muren en stoffige vrachtwagens zijn populaire ‘media’ voor reserve graffiti artiesten. Om hun werk te maken gebruiken ze vaak hogedrukreinigers.

Anamorphose

Een manier om een verstopt kunstwerk te maken. Alleen als een anamorf kunstwerk onder precies de goede hoek, op de perfecte plek of met de juiste hulpmiddelen wordt bekeken, zie je het zoals de artiest het bedoeld heeft. Een vroeg voorbeeld is het werk De Ambassadeuren van Hans Holbein, waarin een witte streep onder de juiste hoek een schedel blijkt te zijn.

Reverse 3D imagining

Een schilderij driedimensionaal laten lijken is één ding. Maar je kan ook een 3D-object, bijvoorbeeld een mens, beschilderen tot het een tweedimensioneel werk lijkt! Alexa Meade heeft een paar prachtige werken in dit genre gemaakt.