Als kunstenaar is het een hele uitdaging om het overzicht te houden van al je clientèle en investeerders. Wie doneren er precies en wie bezoeken jouw exposities? Daarom heb je als kunstenaar een duidelijk systeem nodig, zodat je engagement met je publiek geoptimaliseerd kan worden. Met een CRM tool zoals lime-technologies.nl biedt kun je informatie over jouw publiek op één plek invoeren, aanpassen en analyseren, waardoor je effectiever met hen kunt communiceren.

En hoe minder tijd je aan administratie kwijt bent, des te meer tijd je overhoudt voor jouw passie om kunst te creëren.

Hoe gebruik je als kunstenaars een CRM-systeem?

Als kunstenaar kun je een CRM-systeem op een aantal verschillende manieren gebruiken om beter te communiceren met de mensen die (financieel of anderszins) in je werk investeren.

1. Slimmer fondsen werven

Maak rapporten waarin je kunt zien wie wanneer een donatie heeft gedaan. Op basis hiervan kun je direct de contacten overzien waar je jouw huidige en toekomstige financieringsinspanningen op kunt richten. Je kunt gerichter fondsen en donaties werven, doordat je kunt zien wie hoeveel heeft gedoneerd, en daarop kunt aanpassen hoe je hen wilt gaan benaderen.

2. Deel je toekomstige evenementen met geïnteresseerd publiek

Gebruik een CRM-systeem om nieuws te delen met je gemeenschap. Je kunt eenvoudig ticketaankopen koppelen aan profielen, zodat je kunt bijhouden wie in het verleden al eens een ticket heeft gekocht voor één van jouw evenementen. Je wil uitreiken naar nieuw publiek, maar ook de groep die eerder al interesse in jouw werk hebben getoond op de hoogte houden van nieuwe exposities of shows.

3. Blijf in contact met je gemeenschap

Je kunt met weinig moeite in contact blijven met je volgers. Door je contacten op verschillende manieren te filteren kun je zien wie je recent nog gemaild hebt of wie er betrokken zijn geweest bij je werk. Op basis hiervan kun je de juiste strategie bepalen om verschillende mensen op de hoogte te houden. Download een lijst van iedereen die het afgelopen jaar een kaartje heeft gekocht voor een expositie en bied ze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen aan bij je volgende voorstelling. Geef trouwe volgers dus een voordeeltje, zodat het loont om jou te blijven volgen. Het is altijd een kunst om de juiste balans te vinden tussen voldoende communicatie en mensen niet te overspoelen in hun inbox.

4. Zie welke inspanningen lonen

Je kunt in één oogopslag zien welke inspanningen je iets hebben opgeleverd en waar nog winst te behalen valt. Zo wordt jouw marketing efficiënter en levert het meer op dan dat het kost.