Een kunstmeesterwerk of een popicoon aan de wand maakt je kamer veel aantrekkelijker. Zo kun je elke dag genieten van de afbeeldingen die je zo graag ziet en bovendien hebben je vrienden en kennissen meteen een gevoel van herkenning wanneer ze jouw woonkamer binnenstappen. En wat is er leuker dan kletsen over kunst en op die manier een band scheppen?

Dear Sam is een webwinkel die zich specialiseert in posters en lijsten. Behalve prachtige foto’s van architectuur, landschappen en de natuur hebben ze ook een groot aantal kunstposters in hun assortiment. Hieronder volgen enkele interessante suggesties!

Schilderijen van grote meesters

In de webshop van Dear Sam kun je posters kopen van grote meesters uit de 18e, 19e en 20e eeuw, waaronder het abstracte werk van Matisse, de gestileerde landschappen van Rousseau en de tropische taferelen van Gauguin, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit zijn kunstwerken die de meeste mensen wel eens hebben gezien en die bovendien tot de toppers van hun tijd behoorden. Ook kun je werken van onze eigen tragische schilder Van Gogh en de grensverleggende expressionist Klimt bestellen. Als je je woning meer stijl wilt geven, dan is er bijna geen betere manier om dat klaar te spelen dan een poster van een van deze beroemde meesterwerken aan de wand te hangen!

Vintage platen en tekeningen

Verder vind je in deze webwinkel oude afbeeldingen uit natuurboeken en voorstellingen van schoolplaten die opnieuw zijn uitgegeven als poster. Ook tekeningen van vogelsoorten, portretten van mensen uit andere culturen en schilderijen van planten zijn er te verkrijgen. Oorspronkelijk werden deze werken ooit gemaakt om de realiteit weer te geven, maar door hun ouderdom komen ze in de grenszone van echte kunst terecht. Ze zijn lekker ouderwets en hebben een subtiel kleurenpalet met een romantische touch. Kijk even onder het menu-item “Vintage” bij Dear Sam en je snapt direct wat we bedoelen.

Posters van iconen

Sommige beroemdheden hebben zo’n indruk op onze cultuur achtergelaten, dat hun portretten nog steeds worden herdrukt en opgehangen. In de webshop vind je posters van veel celebrities uit de popcultuur van de 20e eeuw. De kans is groot dat er ook een van jouw persoonlijke helden tussen zit! Koop een zwart-wit portret van de legendarische muzikant Jimi Hendrix, of van de iconische kunstenares Frida Kahlo. Ook posters van topmodel Kate Moss of filmlegende Audrey Hepburn kun je aan de muur hangen. En natuurlijk is een verzameling portretfoto’s niet compleet zonder een poster van de prachtige Marilyn Monroe! Een extra tip: om de afbeeldingen van deze iconen nog beter uit te laten komen hang je ze op in een van de elegante lijsten die ook in de webwinkel te verkrijgen zijn.